Visszatér az Apple a kisebb telefonokhoz

2016 március 21., hétfő 17:38

Hétfőn jelentette be új modelljeit az Apple, igaz, ezek nem teljes értékű új verziók, inkább amolyan átjárások az eddigi modellek között. A legnagyobb dobás az SE névre keresztelt iPhone, ami az apróbb, négy inches, azaz 10 centis átmérőjű telefonok piacára érkezik. 

Ez az iPhone 5 és a 6 között lesz valahol félúton: az első leírások szerint az 5-től kapja a méretét és a designt, míg a hatos család legfrissebb újításai és képességei is elérhetőek lesznek rajta. Az Apple szerint ez a legerősebb négyinches telefon, ami valaha készült. 

Az Apple alelnöke, Greg Joswiak az új modellekkel (Justin Sullivan/Getty Images/AFP)

A telefonba ugyanaz a 64 bites A9-es processzor van, int amit a 6S-be is rakott az Apple, és a kamera meg a mozgásérzékelő szoftver is a hatos modellből érkezik. 

Az Apple 2015-ben 30 milliót adott el az ekkora kijelzőjű telefonokból, innen jöhetett az ihlet, hogy érdemes a hatos modell tulajdonságait is beleszuszakolni egy kisebb modellbe. 

Tim Cook is erről beszélt a bemutatón, hogy rengetegen akarták ezt, ezért döntöttek emellett. 

A modell 399 dolláros áron fog kijönni 16 gigás kiszerelésben, és a 64 gigás pedig 499 dollár lesz. Lesz egy világosabb, egy sötétebb modell, mellé pedig aranyozott verzióban is persze. Május végéig több mint száz országban lesz elérhető, így vélhetően Magyarországon is. (Verge)