Visszatér az Apple a kisebb telefonokhoz

TECH
2016 március 21., 18:38
comments 119

Hétfőn jelentette be új modelljeit az Apple, igaz, ezek nem teljes értékű új verziók, inkább amolyan átjárások az eddigi modellek között. A legnagyobb dobás az SE névre keresztelt iPhone, ami az apróbb, négy inches, azaz 10 centis átmérőjű telefonok piacára érkezik. 

Ez az iPhone 5 és a 6 között lesz valahol félúton: az első leírások szerint az 5-től kapja a méretét és a designt, míg a hatos család legfrissebb újításai és képességei is elérhetőek lesznek rajta. Az Apple szerint ez a legerősebb négyinches telefon, ami valaha készült. 

Az Apple alelnöke, Greg Joswiak az új modellekkel (Justin Sullivan/Getty Images/AFP)
photo_camera Az Apple alelnöke, Greg Joswiak az új modellekkel (Justin Sullivan/Getty Images/AFP)

A telefonba ugyanaz a 64 bites A9-es processzor van, int amit a 6S-be is rakott az Apple, és a kamera meg a mozgásérzékelő szoftver is a hatos modellből érkezik. 

Az Apple 2015-ben 30 milliót adott el az ekkora kijelzőjű telefonokból, innen jöhetett az ihlet, hogy érdemes a hatos modell tulajdonságait is beleszuszakolni egy kisebb modellbe. 

Tim Cook is erről beszélt a bemutatón, hogy rengetegen akarták ezt, ezért döntöttek emellett. 

A modell 399 dolláros áron fog kijönni 16 gigás kiszerelésben, és a 64 gigás pedig 499 dollár lesz. Lesz egy világosabb, egy sötétebb modell, mellé pedig aranyozott verzióban is persze. Május végéig több mint száz országban lesz elérhető, így vélhetően Magyarországon is. (Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.