A feleséget gyanúsítja a rendőrség az ukrán zongoraművész kislányainak meggyilkolásával

külföld
2016 március 22., 05:25
comments 11

Vagyim Holodenko ukrán származású zongoraművész feleségét gyanúsította meg texasi rendőrség azzal, hogy meggyilkolta két kislányát.

Szofja Cigankova ellen kétrendbeli szándékos emberölés miatt indítanak eljárást.

A 29 éves Holodenko múlt csütörtökön ment lányaiért, az ötéves Nikáért és az egyéves Micheláért a texasi Fort Worth város Benbrook elővárosában lévő egykori közös otthonukba, ahol a kicsiket holtan találta ágyukban, 31 éves anyjukat, Szofja Cigankovát pedig rendkívül zavart állapotban, szúrt sebektől borítva.

A házaspár 2015 novembere óta válófélben van.

David Babcock rendőrparancsnok újságíróknak elmondta, hogy Cigankovának már át is adták a letartóztatási parancsot a városi kórházban, ahol elmeszakértői kivizsgálása zajlik.
Továbbra sem tudni, hogyan haltak meg a gyermekek, akiken külsérelmi nyomok nem látszottak. A megyei orvosszakértői hivatal közlése szerint a halottkémi vizsgálat még nem zárult le.

A pár 2010-ben házasodott össze, és tavaly novemberben nyújtott be válókeresetet. A család otthonába 2014-ben kétszer is kihívták a rendőrséget rendzavarás miatt.

Vagyim Holodenko a Fort Worthben négyévente rendezett rangos Van Cliburn Zongoraversenyen 2013-ban aratott győzelmének köszönhetően vált világszerte ismertté, mára a legnagyobb koncerttermek és fesztiválok állandó szereplője Európában és Amerikában egyaránt.

A fiatal zongoraművész február 10-én a budapesti Zeneakadémián is adott szólóestet. (MTI, Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.