Páncélosok Ferihegyen, TEK-esek a budapesti metróban

Terrorizmus
2016 március 22., 9:55

A brüsszeli robbantások nyomán Orbán Viktor miniszterelnök ideiglenesen elrendelte a terrorkészültség kettes, magas fokozatát - jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter kedden a Parlamentben.

  • Páncélozott járműveket vezényelnek a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre.
  • A Kossuth téren a TEK (Terrorelhárítási Központ) emberei vannak.
  • A TEK ellenőrzi a budapesti metrót is.

Eddig a négy lehetséges készültségi fokozatból a hármas volt érvényben, mostantól a kettes van. Az egyes fokozat a legmagasabb. 

 A kettes fokozat addig lesz életben, ameddig ki nem derül, hogy mi történt pontosan Brüsszelben, és mi várható Európa más országaiban - közölte a belügyminiszter. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt