Senki se mozduljon! - ezt üzenik a belga hatóságok

Terrorizmus
2016 március 22., 08:46

Kedd reggel előbb Brüsszel nemzetközi repülőterén, majd az egyik metrómegállóban történt terrortámadás. Feltehetően öngyilkos merénylők robbantottak. A két támadásnak összesen legalább 23 halálos áldozata van, sok a sebesült is.

A támadások nyomán a brüsszeli hatóságok igyekeznek leállítani a város életét.

Azt kérték az emberektől, hogy mindenki maradjon ott, ahol éppen van, ne legyen mozgás az utcákon, köztereken.

Leállt a légiközlekedés, aztán lezárták a metrót, majd a vasúti pályaudvarokat is. Ezután leállították a buszokat és a villamosokat is. Délelőtt 10 órára teljesen leállt a tömegközlekedés a városban.

Nem működik Brüsszelben a GSM-hálózat sem, képtelenség mobilon telefonálni. Valószínűleg túlterhelt a rendszer. A hatóságok arra kérték az embereket, hogy inkább neten vegyék fel egymással a kapcsolatot.

A metrós merénylet közelében elsősorban az EU irodái, legfontosabb intézményei vannak, többek között az Európai Bizottság központi székháza. Az épületből délelőtt nem engedik ki a dolgozókat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.