Mádl Ferenc út lehet a Hegyalja út

Budapest
2016 március 23., 21:25

Az Index úgy tudja, hogy jövő szerdán a Fővárosi Közgyűlés két volt köztársasági elnökről nevezne el két budapesti közterületet. Göncz Árpád nevét egy egész városrész kapná a XII. kerületben. A Váci út és a Róbert Károly körút kereszteződésének környékén jönne létre a Göncz Árpád Városközpont nevű negyed.

A Hegyalja út pedig a fővárosi javaslat szerint Mádl Ferenc út lenne a jövőben.

Ha utóbbit elfogadja a Közgyűlés, akkor több ezer budainak változik meg a lakcíme. Ehhez képest az Index szerint meglepetésként érte az átnevezés terve az érintett kerületi önkormányzatok egy részét is.

A javaslat elfelejti azt is, hogy a Hegyalja út H-ja szerepel a BAH-csomópont nevében is, aminek a Hegyalja átnevezésével így szintén új nevet kellene találni. Az eredeti névképzésnél maradva lehetne BAM vagy BAMF csomópont.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.