Orbán Viktor felvette az operatívtörzs kabátját

politika
2016 március 23., 08:01
comments 426

A miniszterelnök a Facebookra posztolt egy képet, amiből kiderül, hogy az operatív törzs már reggel hétkor munkába állt. 

photo_camera Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Ez az a testület, amit összerántanak, ha valami nagy dologgal kell megküzdeni, és össze kell hangolni a munkát. Tagjai lehetnek katonák, rendőrök, katasztrófavédelmisek, mentősök és a jelek szerint a TEK vezetője is.

Korábban főként természeti katasztrófák idején állítottak fel operatív törzset. De volt, hogy Orbán Viktor utasítására ot-t hoztak létre arra is, hogy az Ukrajnából várhatóan érkező rengeteg menekültre felkészüljön, mert: 

„A káosz és az anarchia veszélye itt van az államhatárnál.”  

A testület komolyságát jelzi, ha van benne egy miniszter. És van a csúcskategóriás operatív törzs, magával a miniszterelnökkel. Ilyenkor kell jegyzetfüzet és a határidőnapló a többieknek és kávé a miniszterelnöknek. Laptopot ne, ismétlem ne hozzon senki. A monitoron ne látszódjon semmi, monoszkóp mehet, a kivetítőn a BM épülete legyen, senki nem felejti el, hol van éppen. 

Ilyen ült össze most, a brüsszeli terrorcselekmények miatt. A helyzet komolyságát jelzi, hogy Orbán Viktor felvette azt a kabátját, amit a legnehezebb helyzetekben szokott, nyakkendőben tudniillik nem lehet harcba indulni. 

photo_camera

Aztán bejelentette, hogy Pintér Sándor porolja le a korábban, csak a Fidesz-KDNP által támogatott, a kormány kezébe kivételes jogköröket adó alkotmánymódosítási tervet. 

A különleges fenyegetésekhez passzoló operatív kabát legutóbb akkor volt Orbánon, amikor 2014-ben az ukrán válság idején helikopterrel a magyar-ukrán határ térségébe indul, hogy ellenőrizze a hatóságok és a közintézmények felkészültségét 

photo_camera Fotó: MTI

És akkor, amikor az árvíz támadt:

photo_camera

Van egy másik, katonákhoz passzoló fekete kabátja is, téliesebb időjárásra, távcsővel és Hende Csabával és az ő távcsövével, amire nagyon vigyáz, nehogy megkarcolódjon.

Orbán és Hende (AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK)
photo_camera Orbán és Hende (AFP-fotó, Kisbenedek Attila)

Nem lehet véletlen a választás. Obama is laza sötét kabátban nézte még az Oszama bin Laden elleni akciót.

photo_camera Fotó: wikipedia

Orbánnak van még a ruhatárában militánsabb pilótakabát is, de az lazább programokhoz passzol, gumicsizma helyett pörge kalapos kiegészítővel.  

photo_camera

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.