A Népszabadság szerint meghátrálhat a kormány, vége lehet a vasárnapi zárva tartásnak

2016 március 24., csütörtök 8:14
318

A Népszabadság piaci forrásokból úgy értesült, hogy a Miniszterelnökség már puhatolózik a kiskereskedelmi láncoknál a vasárnapi nyitva tartás visszaállításáról. 

Erre állítólag azért került sor, mert a kormányzatnál arra számítanak, hogy a Kúria nem fogja jóváhagyni a Nemzeti Választási Bizottság határozatát, amellyel Erdősi Lászlóné kérdését hitelesítették. Azt pedig nagyon szeretné elkerülni a kormány, hogy Nyakó István kérdéséről írjanak ki ezután népszavazást.

Kormánypárti politikusok szerint kisebb presztízsveszteség lenne a törvény módosítása, mint ha az MSZP egy sikeres népszavazási kampányt vihetne végig.

Az pedig elég egyértelmű, bármit is állítanak a századvéges-nézőpontos kamukutatások, hogy a magyar társadalom többsége ellenzi a vasárnapi zárva tartást. 

A napi.hu összefoglalójában már megszólalt az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, Vámos György is, aki szerint az elmúlt egy évben súlyossá vált a munkaerőhiány, így nehéz lenne embert találni a hosszabb nyitvatartáshoz. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt