A Népszabadság szerint meghátrálhat a kormány, vége lehet a vasárnapi zárva tartásnak

A Népszabadság piaci forrásokból úgy értesült, hogy a Miniszterelnökség már puhatolózik a kiskereskedelmi láncoknál a vasárnapi nyitva tartás visszaállításáról. 

Erre állítólag azért került sor, mert a kormányzatnál arra számítanak, hogy a Kúria nem fogja jóváhagyni a Nemzeti Választási Bizottság határozatát, amellyel Erdősi Lászlóné kérdését hitelesítették. Azt pedig nagyon szeretné elkerülni a kormány, hogy Nyakó István kérdéséről írjanak ki ezután népszavazást.

Kormánypárti politikusok szerint kisebb presztízsveszteség lenne a törvény módosítása, mint ha az MSZP egy sikeres népszavazási kampányt vihetne végig.

Az pedig elég egyértelmű, bármit is állítanak a századvéges-nézőpontos kamukutatások, hogy a magyar társadalom többsége ellenzi a vasárnapi zárva tartást. 

A napi.hu összefoglalójában már megszólalt az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, Vámos György is, aki szerint az elmúlt egy évben súlyossá vált a munkaerőhiány, így nehéz lenne embert találni a hosszabb nyitvatartáshoz. 

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.