Bezárathatja a főváros a József nádor téri női hajléktalanszállót

2016 március 24., csütörtök 10:40
74

Augusztus 31-i hatállyal felmondhatja a Főváros az Oltalom Karitatív Egyesülettel kötött ingatlanhasználati szerződését. Az egyesület a 2000. január 10-én kötött szerződés alapján működtethetett 64 férőhelyes női hajléktalanszállót a Belvárosban, a József nádor téren - ott, ahol most nagy a sündörgés, mint azt címlapi gifünkön is láthatják.

A Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére beterjesztett előterjesztés szerint "több helyről is érkezett tájékoztatás az egyesület tevékenységével kapcsolatos problémákról", bár ezeket nem részletezi az MTI tudósítása. Az előterjesztés szerint az átmeneti szállás lakói okozta "kellemetlenségekről" is ír.

A javaslatban azt is írják, hogy "a szociális szakma" állásfoglalása szerint a hajléktalanszálló lakóit a jővőben a Gyáli út 33-35. szám alatti munkásszáló egyik emelete "a lakóegységek férőhelyszámának növelésével" 64 férőhelyes átmeneti szállássá alakítható át. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt