Bezárathatja a főváros a József nádor téri női hajléktalanszállót

politika
2016 március 24., 10:40
comments 74

Augusztus 31-i hatállyal felmondhatja a Főváros az Oltalom Karitatív Egyesülettel kötött ingatlanhasználati szerződését. Az egyesület a 2000. január 10-én kötött szerződés alapján működtethetett 64 férőhelyes női hajléktalanszállót a Belvárosban, a József nádor téren - ott, ahol most nagy a sündörgés, mint azt címlapi gifünkön is láthatják.

A Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére beterjesztett előterjesztés szerint "több helyről is érkezett tájékoztatás az egyesület tevékenységével kapcsolatos problémákról", bár ezeket nem részletezi az MTI tudósítása. Az előterjesztés szerint az átmeneti szállás lakói okozta "kellemetlenségekről" is ír.

A javaslatban azt is írják, hogy "a szociális szakma" állásfoglalása szerint a hajléktalanszálló lakóit a jővőben a Gyáli út 33-35. szám alatti munkásszáló egyik emelete "a lakóegységek férőhelyszámának növelésével" 64 férőhelyes átmeneti szállássá alakítható át. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.