Egyetemen fogják feldolgozni Afrika Bambaataa lemezgyűjteményét

A Cornell Egyetem könyvtárának hiphop részlege 260 ezer dolláros, azaz közel 75 millió forintos támogatást kapott arra, hogy katalogizálják a hiphop keresztapjának is nevezett Kevin Donovan, azaz Afrika Bambaataa archívumát. A támogatást a szövetségi forrásból működő, humán tudományokat támogató National Endowment for the Humanities ajánlotta fel. 

A cél az, hogy Afrika Bambaataa archívuma minél szélesebb körben legyen hozzáférhető a kutatók és a diákok számára. Az 1957-ben született Donovan jelenleg is kutat az egyetemen, archívuma több mint húszezer lemezet tartalmaz. A feldolgozásuktól azt várják, hogy még az eddiginél is alaposabban sikerül rekonstruálni a hiphop történetét. A tervek szerint ha kész a katalógus, egy részét online teszik majd elérhetővé, a többi része pedig a helyszínen lesz kutatható. 

Az egyetem közleménye szerint ez a lépés is illeszkedik ahhoz a célhoz, hogy a hiphophoz ne csak mint zenei műfajhoz, hanem társadalmi és politikai kérdéseket feszegető eszközhöz viszonyuljanak. (via Cornell)

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.