Nem sokáig lesznek a TEK-esek az utcákon, mert drága és politikailag sincs sok haszna

politika
2016 március 24., 13:08
comments 130

A vs.hu-nak mondta el egy kormányzati illetékes, hogy nem sokáig lesznek kinn a TEK-esek az utcákon. Főleg azért, mert drága és mert politikailag sem éri meg annyira. 

Az elmúlt napokban a kormány páncélozott csapatszállítót vezényelt Ferihegyre (nem teljesen tudni, hogy ez hogyan segíthetne megállítani egy terrortámadást), a várost pedig ellepték a felfegyverzett tekesek.

A kormányzati illetékesek szerint azonban ez csak lélektani hatása van most, de nem is fognak sokáig ott maradni: 

„Rengeteg túlórapénzt kell kifizetnünk ilyenkor, és arról egyelőre sehol nem esett szó, hogy akár a rendőrség, akár a honvédség, esetleg a TEK pluszforrásokat kap ennek fedezetére” 

- mondták el erről. 

A másik ok pedig, hogy a hetekig, hónapokig tartó készültséget meg is szoknák az emberek, nem maradna meg a politikai haszna a dolognak. 

A névtelenül nyilatkozó szakpolitikus elmondta azt is, hogy a kormány kifejezett célja, hogy folyamatosan változtassák a készültség szintjét, pont azért, hogy néha látványosan lehessen emelni azt. A kormány állítólag a követhező hetekben inkább a háttérmunkát akarja hangsúlyozni, a törvénymódosítással fognak kommunikálni, nem az utcai jelenléttel. 

Ennek első részeként Pintér Sándor belügyminiszter már be is jelentette, mire készülnek, ezt itt lehet elolvasni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.