Azzal vádolták a cirkuszosokat, hogy rosszul bánnak az állatokkal. Erre megverték a tüntetőket

külföld
2016 március 25., 19:16
comments 116

Megelégelték az Írországban turnézó osztrák, Belly Wien Circus néven működő családi cirkusz tagjai, hogy folyamatosan tiltakoznak állatvédők a társulat ellen, és ami a kezük ügyébe került, azzal estek a tüntetőknek. 

A vándorcirkuszosok az állatvédők szerint rossz körülmények között tartják az állataikat, különösen a három indiai elefántjukat. 

A tiltakozók szerint a társulat már ki van tiltva Ausztriából és Hollandiából, és azt használták ki, hogy Írországban nem annyira szigorúak a cirkuszi állatok tartására vonatkozó szabályok. A cirkuszosok eleinte próbálták magyarázni, hogy ők szinte családtagként tartják az elefántokat, majd inkább a vasrudakhoz és a baseballütőhöz nyúltak. 

A rendőrök hat embert letartóztattak, több állatvédő kórházba került. (rt)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.