Mészáros Lőrincnek dolgozik Fazekas Sándor volt államtitkára

2016 március 25., péntek 10:37
47

Poprády Géza 2011 után az ágrarkamara átalakítását felügyelő biztosként dolgozott a második Orbán-kormányban, majd Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter közigazgatási államtitkáraként dolgozott egészen a harmadik Orbán-kormány felállásáig. A harmadik Orbán-érában már nem kapott megbízatást, de nem maradt feladat nélkül. 

Poprády Géza. Fotó: youtube.com.

Az agrárszektor.hu szerint Poprády lett a vezérigazgatója a herceghalmi Agrosystem Zrt.-nek, amely nemrég került Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester tulajdonába. Mészáros a Talentis Group Zrt. felvásárlása révén jutott hozzá a vállalathoz, amivel együtt közel 4 ezer hektár bérelt állami földterület is hozzá került. 

Az Agrosystem egyébként az egykor állami tulajdonban lévő Herceghalmi Kísérleti GAzdaság utódaként jött létre 2001-es privatizálása óta. Az állam akkor közel 4000 hektárnyi állami földterületet adott bérbe ötven évre. Ezek egy részét az állami földértékesítés során eladták, de a bérleti idő végéig az Agrosystem használatában maradnak.

(agrárszektor.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt