Mészáros Lőrincnek dolgozik Fazekas Sándor volt államtitkára

POLITIKA
2016 március 25., 10:37
comments 46

Poprády Géza 2011 után az ágrarkamara átalakítását felügyelő biztosként dolgozott a második Orbán-kormányban, majd Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter közigazgatási államtitkáraként dolgozott egészen a harmadik Orbán-kormány felállásáig. A harmadik Orbán-érában már nem kapott megbízatást, de nem maradt feladat nélkül. 

Poprády Géza. Fotó: youtube.com.
photo_camera Poprády Géza. Fotó: youtube.com.

Az agrárszektor.hu szerint Poprády lett a vezérigazgatója a herceghalmi Agrosystem Zrt.-nek, amely nemrég került Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester tulajdonába. Mészáros a Talentis Group Zrt. felvásárlása révén jutott hozzá a vállalathoz, amivel együtt közel 4 ezer hektár bérelt állami földterület is hozzá került. 

Az Agrosystem egyébként az egykor állami tulajdonban lévő Herceghalmi Kísérleti GAzdaság utódaként jött létre 2001-es privatizálása óta. Az állam akkor közel 4000 hektárnyi állami földterületet adott bérbe ötven évre. Ezek egy részét az állami földértékesítés során eladták, de a bérleti idő végéig az Agrosystem használatában maradnak.

(agrárszektor.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.