Salah Abdeslam panasszal élt a párizsi főügyész ellen

Ahogy arra számítani lehetett, és amire korábban jogi védője már tett utalást, panaszt nyújtott be a párizsi főügyész ellen a párizsi terrortámadások egyik kitervelője, Salah Abdeslam.  

A hírt a gyanúsított jogi képviselője, a belga Sven Mary jelentette be, aki szerint Francois Molins megsértette a nyomozás titkosságát azzal, hogy szombati sajtótájékoztatóján ismertette, miről beszélt a gyanúsított a belga nyomozók által lefolytatott kihallgatás során. 

Az ügyvéd szerint Molins eljárási módszerei sem helytállóak: szerinte a belga eljárás ezen szakaszában ugyanis az ügyésznek semmilyen tájékoztatást nem lett volna szabad adni. A gyanúsított ügyvédje szerint láthatóan kulturális különbség van a bírák körében Belgium és Franciaország között a sajtó tájékoztatását illetően." 

Sven Maryről itt írtunk részletesebben. Szerinte a belga külügyminiszter megpróbált politikailag beavatkozni a nyomozásba, a francia hatóságok pedig túlterjeszkednek jogköreiken. Az ügyvéd most megpróbálja megakadályozni Abdeslam kiadatását Franciaországnak. 

A francia-marokkói Abdeslamot múlt hét péntekén vették őrizetbe Brüsszel Molenbeek negyedében. 

(MTI)