Vezeték alá ültettek fákat a Moszkva téren

Budapest
2016 március 25., 08:22
comments 63

Már a fásításnál tartanak a felújítás alatt álló, májusra kész Moszkva-Széll Kálmán téren. 

Ami például a 17-es villamos megállójában így sikerült: 

Igen, azok ott vezetékek, kb. 10-20 centivel a fák fölött.  

Mi történhetett? Kiküldték azt a szakit, aki a Jászain így oldotta meg a bicikliutat?

Lefelejtették a tervekről a vezetéket, de ha már oda volt berajzolva a fák helye, hát oda ültették azokat? Esetleg olyan fák lesznek a téren, amik egy centit sem fognak nőni? Vagy majd szorgosan vágják a tetejét? Hely egyébként lett volna, hogy pár méterrel arrébb kerüljenek a fák. 

Megkérdeztük a BKK-t, hogy mi lesz a megoldás?  

A válasz szerint: „A képen látható fák fölött részben ideiglenes vezetékek húzódnak (inkább feszítő huzalok, nem elektromos vezetékek), melyeket a kivitelezés befejezését követően elbontanak. A kivitelező a fákat a tér jóváhagyott környezetrendezési terve alapján ülteti, amelyben a fák növekedési intenzitását is figyelembe vették.”

A részben azt is jelentheti, hogy azért marad ott vezeték, májusban kiderül. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.