Nem találtak kapcsolatot a brüsszeli terroristák és a német gyanúsítottak között

A német szövetségi ügyészség szerint a pénteken Düsseldorfban és Gießenben letartóztatott két férfi nem állt kapcsolatban a brüsszeli terroristákkal. 

A német szövetségi ügyész szerint nem találtak bizonyítékot arra, hogy a 28 éves Samir E. és a Gießenben őrizetbe vett marokkói férfi kapcsolatba hozható a brüsszeli merényletekkel. A rendőrség Samir E. düsseldorfi lakásának átkutatása során semmilyen gyanús nyomot nem találtak. Átnézték a telefonja híváslistáját is, de ezek alapján sem tudják bizonyítani, hogy kapcsolatban állt volna a terroristákkal. Mivel a számítógépét még nem nézték át, a 28 éves férfi őrizetben marad. Később még kihallgatják.

A Samir E. azért lett gyanús, mert Észak-Rajna-Vesztfália tartományban a szalafita körökhöz tartozik A Spiegel korábban azt írta róla, hogy a gyanú szerint tavaly nyáron az egyik brüsszeli merénylővel, Khalid el-Bakraoui-val együtt ők is elkapták a török hatóságok, és azzal gyanúsították, hogy részt vett a szíriai harcokban.

A Gießenben elfogott marokkói férfit valószínűleg összekeverhették valakivel a német és a belga hatóságok, mert van egy olyan ismerőse, akinek a neve nagyon hasonlít a brüsszeli mertóben robbantó Khalid El Bakraoui-ra. Ezért találhattak a telefonjában egy olyan sms-t, amiben ez a név szerepelt. (via FAZ)