Számok helyett matekfeladványok voltak a román csapat melegítőin

sport
2016 március 27., 14:55
comments 42

Vasárnap este fog Románia válogatottja barátságos meccsen összecsapni Spanyolországgal, a délutáni bemelegítésre pedig nem szokványos melegítőjükben futottak ki a hazaiak.

AFP / ANDREI PUNGOVSCHI
photo_camera AFP / ANDREI PUNGOVSCHI

A felsőkön a szokásos mezszámok helyett matematikai feladványok voltak. Egy civil szervezettel együttműködve találták ki ezt a trükköt, a cél az, hogya román gyerekek jobban elköteleződjenek az oktatás mellett. Az országban ugyanis 18 százalékos az iskolaelhagyók aránya, ez az egyik legrosszabb érték az EU-ban. 

A román szövetség vezetője, Razvan Burleanu arról beszélt, hogy úgy kell tekinteniük a sportra, mint ami kiegészíti az oktatást. Ezért most a futball felől hoznak egy lehetőséget, hátha sikerül vele a gyerekeket jobban elkötelezni a matematika mellett. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.