Húsvágó bárddal, fényes nappal az utcán ölt meg egy őrült egy négy éves kislányt Tajvan fővárosában

2016 március 28., hétfő 14:25
78

Szörnyű gyilkosság történt Tajpejben, Tajvan fővárosában.

A történet zavaros még, de a kislány családja és a járókelők arról számoltak be a helyi újságoknak, hogy éppen biciklivel mentek a metróállomás felé egy forgalmas utcán, amikor egy férfi odalépett hozzájuk. Az anya azt hitte, hogy csak segít a gyerekbiciklin ülő kislányát felfelé tolni a lejtőn, ezért nem lépett közbe. Ehelyett a férfi előkapott egy éles szerszámot, és ellökte a kislányt.

Mire a járókelők leteperték volna a húsvágó bárdos férfit, addigra már levágta a kislány fejét.

A rendőrség csak nehezen tudta elszállítani a férfit a lincselésre kész tömeg elől.

A tettesről azóta kiderült, hogy Wang a keresztneve, munkanélküli volt, és a hatóságoknak különféle pszichiátriai problémák miatt volt dolguk vele korábban. Az őt elfogó rendőröknek azt állította, hogy kábítószert is fogyasztott, de az erre vonatkozó vizsgálat eredménye negatív volt, közölték a rendőrök.

"A társadalom beteg"

– mondta a kislány tévében nyilatkozó nagymamája, de azt is hozzátette, hogy nincs az kormányzati közbelépés, ami az ilyen eseteket meg tudná előzni.

Az elmúlt négy évben három hasonló eset történt. Tavaly egy tajpeji elemi iskola mosdójába tört be egy idegen, aki elvágta egy 8 éves kislány nyakát. 2012-ben egy 10 éves kisfiúval végeztek hasonló módon egy Tajnan városi videojáték-központ mosdójában.

A rendőrség közölte, egy elszigetelt esetről volt szó, de mostantól sűrűbben járőröznek. A tajvani elnök és miniszterelnök is az eset teljes kivizsgálását követelik.

(Straight Times, South China Morning Post, MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt