A Puskás Akadémia elnökségi tagja vette meg Mészáros Lőrincnek a hatvanpusztai majorság melletti területet

PÉNZ
2016 március 29., 09:20
comments 149

Kedd reggel közepes meglepetésre Mészáros Lőrinchez került az a Hatvanpuszta melletti 36 hektáros terület, amit eddig a felcsúti polgármester cége, a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bérelt és ami az árverésen végül 44 millió 400 ezer forintért, kikiáltási áron kelt el. 

Az egyetlen ajánlatot tevő ügyvéd kilétére a helyszínen nem derült fény, de a helyiségből kifelé menet elárulta, hogy Mészáros Lőrinc ügyében járt el. 

Az ügyvéd neve dr. Vörös József, ő licitált a helyszínen a felcsúti polgármester helyett. dr. Vörös korábban - még amikor Töröcskei István vezette az állami céget - a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (Mavir) felügyelőbizottságának tagja volt, jelenleg pedig ugyanitt az igazgatóságban van pozíciója

Az ügyvéd a jelek szerint régóta ismeri a Puskás Akadémia elnökét: 2012. márciusa óta tagja a Puskás Akadémia elnökségének, ahol főnöke Orbán Viktor elnök és Mészáros Lőrinc ügyvezető alelnök. 

Az akadémia erről szóló bejegyzéséből kiderül, hogy dr. Vörös az öregfiúk csapatának vezetőjeként és a Puskás Akadémia jogi szakértőjeként is dolgozik. 

dr. Vörös szívesen jár el állami cégek jogi ügyeiben. Tavaly novemberben 180 millió forint értékű közbeszerzési tendert nyert meg - ennyiért vállalta jogi szolgáltatások teljesítését a MÁV irányába. A pénzért a jogász szerződéseket készített adásvételekhez illetve állásfoglalásokat írt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt