Mészáros Lőrinc szerezte meg 44,4 millió forintért a hatvanpusztai majorság melletti földet

politika
2016 március 29., 05:20
comments 247

Ma reggel tüntetők várták az Orbánhoz köthető hatvanpusztai majorság melletti utolsó 500 hektárra licitálókat Székesfehérváron. Ott voltak az Együtt és az MSZP politikusai is.

photo_camera Tüntetők a helyszínen. Az Együttől Szigetvári Viktor pártelnök és Juhász Péter beszél a szocialista Gőgös Zoltánnal

Horváth Bence kolléga azt írta a helyszínről, hogy elindult az árverés, és 13 földterületet akartak ma eladni, de csak ötre érkezett érvényes regisztráció.

Rötön az első tétel az érintett terület volt: a 36 hektáros területet 44 millió 400 ezer forintos kikiűltási áron ajánlották. Az eddigi bérlő Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége, a Búzakalasz 66 Felcsút Kft. volt.

photo_camera A földárverés elkezdődik (Fotók: Botos Tamás)

Egyetlen licitáló akadt, egy úr, akinek a nevét sem kellett megmondania.

Sikerült megszereznie a földet, amire a „tolvaj” és a „stróman” szavakat kiabálták be.

A második területet is ő vitte el, ezt is a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bérelte eddig. Ez csak hat hektár volt, 3 millióért hirdették.

photo_camera A nyertes, egy rejtélyes férfi

Hogy ki vette meg a földeket, azt majd hetek múlva függesztik ki helyben.

A férfi viszont elmondta, hogy ügyvéd, és Mészáros Lőrincnek vette meg a földet.

 Aztán rövid úton távozott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt