Friss Hús Klasszikusok: Ricsi

stream
2016 március 29., 16:06

Holnap este negyedik alkalommal kezdünk bele a Friss Hús rövidfilmfesztiválba, az elmúlt napokban részletesen bemutattuk az idei magyar programot, de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy elengedtük a régebbi klasszikusokat. Hörcher Gábor Ricsi című kisfilmje például 2014-ben szerepelt a fesztiválon.

A film fiatal főszereplőjével, a sváb-roma-magyar származású Steinbach Ricsivel, egy egészestés dokumentumfilmet is elkészített a rendező, amelynek Drifter volt a címe. A történetben a fiú rallyversenyzői álmokat dédelget, miközben kitörését egyre inkább akadályozza a háttérben növő családi feszültség, és a vidéki környezet által nyújtott lehetőségek. A rendező 5 éven keresztül követte a fiú sorsának alakulásást, aki a kamera előtt vált tinisrácból, fiatal felnőtté.

Hörcher Gábor a dokumentumfilm forgatása alatt készítette el egyetemi diplomafilmjét, ez lett a Ricsi, amelyben a valódi főhős köré felépített egy félig-igaz, félig-fikciós történetet. A 17 éves Ricsi nagy útra készül, az utolsó estéjén búcsúbulit tartanak neki a barátai, miközben az anyja összecsomagolja a holmiját. A Ricsi dokumentumfilm és játékfilm keveredéséből született. Vagány főszereplőjének minden mozdulata igaz és őszinte.

link Forrás

Holnaptól a Toldiban rövidezünk!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.