Már csak a fogadó nyilatkozatra vár az új-zélandi nagykövetnek kinevezett volt MTVA-vezér

POLITIKA
2016 március 29., 05:22

Még az idén Új-Zélandra látogathat Orbán Viktor, írja a Népszabadság. Új-Zélandon idén magyar nagykövetség is nyílik, amit Szabó László Zsolt, az MTVA volt vezérigazgatója vezethet. Akkreditációját már el is indította a külügyminisztérium, a hírek szerint már csak az új-zélandiak fogadó nyilatkozatát várják.

Szabó már dolgozott nagykövetségen, ráadásul akkor is a köztévé elnöki posztjáról távozott külföldre:

2001-ben, miután bizalomvesztésre hivatkozva lemondott MTV-elnöki posztjáról, az ausztráliai nagykövetség kulturális attaséja lett egészen addig, amíg a kormányváltás után haza nem rendelték, mert a rendőrség több MTV-ingatlan eladása miatt nyomozást indított. Az eljárást az ügyészség 2003-ban megszüntette.

A külügy amúgy a csendes-óceáni térségben kialakítandó hangsúlyosabb magyar jelenléttel, illetve az új-zélandi magyar diaszpóra jelentős létszámával indokolta az új-zélandi nagykövetség létesítését. Azt viszont egyelőre titkolják, hogy az új követség létesítése mennyibe fog kerülni, mert még nem választották ki az épületét. A Népszabadság értesülései szerint a külügyi bizottságban a kormány 400 millió forintos költségről beszélt. (Címlapképünkön Szabó László Zsolt még az MTVA vezérigazgatójaként ír alá együttműködési megállapodást Fekete György Magyar Művészeti Akadémiájával. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.