A Tanítanék mozgalom szerint sikeres volt a szerdai polgári engedetlenség

2016 március 30., szerda 19:22
175

Pilz Olivér, Pukli István és Törley Katalin szerda este közleményt juttatott el az MTI-hez, amiben azt írták, "olyan erejű megmozdulásra nem volt példa Magyarországon", mint ami szerda reggel a közoktatási intézmények környékén zajlott országszerte.

Reggel 8 és 9 óra között polgári engedetlenség formájában sok oktatási intézményben beszüntették a munkát a tiltakozó tanárok és a velük egyetértő diákokkal, szülőkkel az iskolák épületei előtt tüntettek a kormány oktatáspolitikája ellen. 

Pukli István a Teleki Blanka Gimnázium előtt.

A Tanítanék közlése szerint előzetesen nagyjából kétszáz iskola jelezte, hogy részt vesz az akcióban, de a visszajelzéseik alapján ennél több intézmény csatlakozott hozzájuk: délutáni adataik szerint nagyjából háromszáz iskola és összesen mintegy hétezer ember vett részt valamilyen formában a polgári engedetlenségi akciókban. 

Pukliék szerint annál nagyobb szó, milyen sokan részt vettek a polgári engedetlenségi akcióban, hogy mennyire kevés ideje volt a megmozdulások megszervezésére a tantestületeknek. A siker annyit jelent, hogy láthatóvá tudták tenni: együtt erősek. 

A közlemény szerint a szervezők abban bíznak, hogy "ez a nap nem múlik el nyomtalanul", a végső cél pedig az, hogy érdemi tárgyalásokon, szakértők bevonásával kezdődjön meg a közoktatási rendszer átalakítása.

(MTI) 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt