Alaposan átvizsgálták az egyiptomi gépeltérítőt, de nem vették észre a kamu robbantómellényét

bűnügy
2016 március 30., 10:57
comments 35

Az egyiptomi belügyminisztérium nyilvánosságra hozott egy videót, amin az látszik, hogyan ment át kedden az alexandriai reptér kontrollján Seif Eldin Mustafa. Majd felszállt az eredetileg Kairóba tartó belföldi járatra, és Ciprusra térített el a repülőt. 

link Forrás

A videóról az derül ki, hogy átvizsgálták a férfit. Miután a gépeltérítéshez nem valódi, robbanószerrel teletömött öngyilkos övet használt, hanem csak annak tűnőt, az legalább elmondható, hogy robbanszószert nem tudott átcsempészni az ellenőrzésen. Hogy hogyan nem vették észre a kamu övet, az nem világos. 

A túszdráma úgy ért véget, hogy senkinek nem lett baja. Először azt lehet hallani, hogy az egyiptomi férfi a Cipruson élő volt feleségét akarja visszaszerezni. Később egy kevésbé romantikus magyarázat is megjelent, miszerint egyiptomi foglyok szabadon bocsájtását követelte. Végül az lett a közös pont, hogy a férfi nem beszámítható. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.