Aszad: 200 milliárd dollárba került Szíriának a polgárháború

külföld
2016 március 30., 14:35
comments 102

Bassár el-Aszad nyilatkozott az orosz állami RIA Novosti hírügynökségnek a szíriai polgárháború kárairól. Azt mondta, nagyjából 200 milliárd dollárnak megfelelő kár érte az országot az öt éven keresztül tartó polgárháború miatt. 

A szíriai elnök arról beszélt, hogy ha helyreáll a béke, a gazdasági tevékenységek fellendítésénél nagyobb probléma lesz országa számára az infrastruktúra visszaépítése. 

Aszad és Putyin. Fotó: MTI/EPA/Pool/Ria Novosztyi/Kreml/Alekszej Druzsinyin.

Aszad nem tett említést a háború humanitárius veszteségeiről: a polgárháború alatt (Syrian Centre for Policy Research adatai szerint) közel 500 ezer ember halt meg Szíriában és legalább 4 millióan kényszerültek szülőhelyeik elhagyására - februári adatok szerint ennyien regisztráltak vagy várnak regisztrációra az ENSZ menekültügyi főbiztosságánál.

Több ország, köztük az Egyesült Államok azzal a céllal ült asztalhoz a Genfben január óta zajló szíriai béketárgyalások során, hogy mondjon le a szíriai kormány a béke megteremtése érdekében, de az eltelt két hónapban jórészt inkább az Aszad pártján álló oroszok akarata érvényesült. 

Vlagyimir Putyin két hete jelentette be, hogy kivonja csapatait Szíriából. 

(Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.