Messi jótékonykodni akart, de magára haragította a fél arab világot

futball
2016 március 30., 08:59
comments 104

Egy egyiptomi tévéműsorban szerepelt Lionel Messi, akit arról biztosított a műsorvezető, hogy az egyiptomiak mennyire szeretik őt, de még jobban szeretnék, ha arabul is megszólalna. Megtette. 

Az argentin fokozni akarta a népszerűségét, és jótékony célra felajánlotta 

a cipőjét. 

link Forrás

Na ezt nem kellett volna. 

Az arab kultúrában a cipő talpa tisztátalan dolognak számít, valakinek megmutatni azt, az a tiszteletlenség jele. Nem véletetlen, hogy Bush elnököt is egy cipővel akarták megalázni 2008-ban. Messi innentől kezdve zsidó ügynök lett, aki megsértette az egyiptomiakat. 

Egy képviselő egy másik tévéműsorban a saját cipőjét ajánlotta fel Messi támogatására, a válogatott világcsúcstartó, Ahmed Hasszan, pedig szégyennek nevezte, ami történt, mert Egyiptom neve nagyobb, mint Messi cipői. "Mi mindannyian tiszteljük őt, mint labdarúgót, de nincs szükségünk a cipőire.” (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.