Palkovics nem tartja helyesnek az ilyen típusú akciókat

2016 március 30., szerda 6:00
135

Félórával a tiltakozó polgári engedetlenségi akció után tartott sajtótájékoztatót Palkovics László, a kormány oktatásért felelős államtitkára. 

Palkovics elmondta, nem az ilyen típusú akciókat nem tartja helyesnek, mert politikai célokra használják fel a diákokat és a tanárokat. De megismételte, hogy a tanároknak nem kell retorziókra számítaniuk. 

Az államtitkár elmondta, hogy a tiltakozók által felvetett témákkal mind foglalkozik a köznevelési kerekasztal, szerinte ez a jó megoldás. 

A kormány ezért nem akar külön tárgyalni a szervezetekkel, szerinte a kerekasztal az alkalmas fórum erre. A reggeli tiltakozóakció során Pukli István hívta a tiltakozó intézmények nevében tárgyalni a kormányt, erre válaszolt az államtitkár. 

Tudósítónk megkérdezte, Orbán Viktorhoz hasonlóan Palkovics is viccnek gondolja-e a tiltakozók felvetését, hogy a miniszterelnöknek és a köztársasági elnöknek bocsánatot kéne kérnie. Palkovics válaszában elmondta, hogy nem érti, miért kéne bárkinek bocsánatot kérnie, inkább a közös munkában kéne részt venni. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt