Nagyon komoly amerikai csapaterősítés érkezhet a NATO keleti szárnyára

külföld
2016 március 31., 06:09
comments 137

Jelentősen megerősítené a NATO keleti tagállamaiban állomásozó csapatait az amerikai védelmi minisztérium. A Pentagon tervei szerint 250 tankot, lövészpáncélost és önjáró löveget, 1750 egyéb páncélozott harcjárműt és folyamatos rotációban 4200 katonát telepíthetnek a keleti frontra azután, hogy a NATO keleti tagállamai, elsősorban a baltiak és a lengyelek aggályaikat fejezték ki amiatt, hogy az amerikaiak nem elég elkötelezettek Oroszország elrettentésében.

A Pentagon tavaly már elrendelte a keleti szárny megerősítését, az új terv közlésük szerint is ennek az eszkalációja. A tavalyi átcsoportosítás és az új csapaterősítések után Robert Work védelmiminiszter-helyettes szerint az amerikaiaknak "már egy hadosztályni felszerelése lesz", amit bevethetnek "ha valami történne".

"Ha lépni kell, képesek lesznek egy összeszokott egységként harcolni. Ez sokkal jobb annál, mint ami jelenleg rendelkezésünkre áll" - mondta.

A csapaterősítéseket az amerikai törvényhozásnak is jóvá kell hagynia. Ezzel még lehetnek gondok, mert bár azt mindkét párt támogatja, hogy az orosz fenyegetésre tekintettel növeljék a hadsereg költségvetését, egy választási évben már nem feltétlenül szokták támogatni a költségvetést terhelő kiadásokat. (Via Wall Street Journal)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.