Botrány lett abból, hogy a San Franciscó-i rendőrök sms-ekben gúnyolódtak egy korábbi botrányon, ami az ő rasszista és homofób sms-eik miatt robbant ki

külföld
2016 április 01., 14:59
comments 44

San Franciscóban pár éve botrány lett abból, hogy nyilvánosságra került néhány sms, amit 5 rendőr váltott egymással 2011-ben és 2012-ben. Mármint nem önmagában ebből lett botrány, hanem abból, hogy ezekben az sms-ekben bizony rasszista és homofób megnyilvánulások is voltak.

Részben ennek hatására a helyi ügyészség külön bizottságot állított fel a rendőri állományon belüli rasszizmus és homofóbia vizsgálatára, mert rengeteg újabb vád is érte őket emiatt.

Ebben a vizsgálatban még több szöveges üzenetet tekintett át az ügyészség, és kiderült, hogy bizony

a botrány után is váltottak homofób és rasszista üzeneteket a rendőrök.

Sőt, néhány sms-ben, még az előző botrány idejében tapasztalt közfelháborodáson is gúnyolódtak.

A mostani felháborodók szerint ezzel kiderült, hogy a rasszizmus és a homofóbia a rendőrségben mélyen gyökerező problémák.

Botrányos.

(CBS)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.