Meghalt Biszku Béla

bűnügy
2016 április 01., 07:59
comments 399

A Mazsihisz szeretetkórházában 94 évesen elhunyt a volt belügyminiszter, Biszku Béla. Az index értesüléseit a kórház igazgatója megerősítette. 

Az egykori belügyminiszter ellen még 2012-ben indult büntetőeljárás. 2014 májusában első fokon öt és fél évet kapott felbujtóként több emberen elkövetett emberöléssel és bűnpártolással megvalósított háborús bűntett, lőszerrel visszaélés és kommunista bűnök tagadása miatt. A másodfokú eljárás során ezt az ítéletet megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezték és az első fokú tárgyalás megismétlését kérték. A megismételt első fokú eljárás után a bíróság kimondta Biszku bűnösségét, és két év börtönre ítélte, amit három évre felfüggesztettek. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.