Mégsem mondanak fel a győri sebészek

Egészségügy
2016 április 01., 06:15
comments 77

A győri Petz-kórház tizenöt sebésze még február 15-én állt ki a nyilvánosság elé nyílt levelükkel, amiben azt írták, hogy mivel megszakadtak a méltányos béremelésről folytatott tárgyalássorozat az intézmény vezetésével, letétbe helyezték felmondásukat. Határidőnek a március 31-et szabták meg, ami lejárt úgy, hogy nem történt megegyezés a kórház vezetésével. De egyelőre nem mondanak fel, mert 

„eddig valamennyi döntésünket teljes egyetértésben hoztuk meg. Titkos szavazás során tízen szavaztak a felmondás benyújtása mellett, öten pedig ellene. Mivel közös megegyezés nem született, ezért úgy döntöttünk, nem nyújtjuk be lemondásunkat közalkalmazotti munkaviszonyunkról.”

Hangsúlyozzák, hogy véleményük a magyar egészségügyről nem változott, de céljuk eléréséhez más eszközökhöz fognak nyúlni. 

„Továbbra is kijelentjük, hogy a beadványt aláírók egymással szolidárisak, amennyiben bárkit a korábbi beadvány aláírásáért vagy egyéb (ezzel összefüggő) koholt indokok alapján hátrányos megkülönböztetés, büntetés ér, esetlegesen közalkalmazotti jogviszonyát megszüntetik, állásából felfüggesztik, úgy valamennyien megszüntetjük jogviszonyunkat.”


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.