Putyin legnagyobb amerikai rajongója jön Orbánhoz

politika
2016 április 01., 08:23
comments 27

Egy republikánus képviselőkből álló delegáció tagjaként érkezik Budapestre Dana Rohrabacher jövőhéten. A vs.hu úgy tudja, hogy Orbán Viktorral is találkozik a Putyin legnagyobb kongresszusi támogatójaként ismert politikus. Az vizit hírét megerősítette Havasi Bertalan sajtófőnök is. A lap úgy tudja, hogy az utat teljes egészében a Miniszterelnökségen szervezik, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban még az Amerikáért felelős főosztály munkatársai sem tudnak az útról. 

photo_camera Chip Somodevilla/Getty Images

Rohrabacher még a sokféle szélsőséges és komolyan vehetetlen világnézetet elviselő republikánus párton belül is egy szélre tolt figura. Putyin-közelisége igazán 2014-ben, Ukrajna keleti részének megszállása után lett téma. A politikus ugyanis egyike volt annak a 23 képviselőnek, akik nem szavazták meg az új ukrán kormánynak nyújtandó egymilliárd dolláros segélyt. És ugyanígy nem támogatta az oroszok elleni szankciókat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.