Ferenc pápa Ukrajnáért gyűjt adományokat

egyház
2016 április 03., 15:11
comments 78

Vasárnap Ferenc pápa arra kérte híveit, adományaikkal segítség az ukrajnai háború miatt otthon nélkül maradtak boldogulását. A pápa április 24-re, Európa katolikus templomaiban hirdetett pénzgyűjtést. 

Ferenc pápa. Fotó: AFP / Alberto Pizzoli.
photo_camera Ferenc pápa. Fotó: AFP / Alberto Pizzoli.

Az egyházfő több tízezer ember előtt mondott beszédet Vatikánvárosban és arról beszélt, hogy miután több ezer halottat követelő harcok dúltak Ukrajánában és a háború miatt több millió ember volt kénytelen elhagyni otthonát, gyűjtést kezdeményez a segítségreszorulók számára. Ferenc pápa azt is mondta, hogy reményei szerint ez az akció elősegíti a békét és az egymás iránti tiszteletet Ukrajnában. 

A 2015. februári, minszki megállapodás dacára az elmúlt időszakban ismét intenzív harcok dúlnak a kelet-európai ország keleti felében. A harcoknak eddig több mint kilencezer áldozata volt. 

Ukrajnában a keresztények többsége az ortodox felekezethez tartozik, de egymillió római katolikus és négymillió görög katolikus él az országban. (MTI) 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.