Huszonhárom év után újra színpadra lépett az eredeti Guns N' Roses

zene
2016 április 03., 12:25
comments 63

2015 végén már írtunk róla, hogy hamarosan újra eredeti felállásban áll színpadra a nyolcvanas és kilencvenes évek legendás együttese, a Guns N' Roses. A frontember Axl Rose és az emblematikus gitáros, Slash legutóbb 1993-ban, Buenos Airesben lépett fel közösen, mielőtt utóbbi elhagyta a bandát. 

Tülekedés a los angeles-i Troubadour klub előtt. Fotó: AFP / Robyn Beck.
photo_camera Tülekedés a los angeles-i Troubadour klub előtt. Fotó: AFP / Robyn Beck.

Április 8-án az újra összeállt Guns N' Roses Las Vegasban útjára indítja amerikai turnéját. Rose és Slash mellett a színpadon lesz Duff McKagan, az egykori basszusgitáros is. Izzy Stradlin és Steven Adler, akik szintén jelen voltak a banda első éveiben, nem csatlakoztak az új meneteléshez.

Ezt lehetett tudni eddig is, de a nagy visszatérésre végül egy héttel korábban került sor. Április 1-én, pénteken a Guns exkluzív koncertet adott a los angeles-i Troubadour klubban, ahol mindössze 500 rajongó hallgathatta meg a régi-új együttest. Természetesen lejátszották a legnagyobb klasszikusokat  (pl. “Welcome to the Jungle”, “Sweet Child O’ Mine”, “Paradise City”) is.

A bulit csak aznap reggel jelentették be, ami miatt sokan áprilisi tréfának gondolták a dolgot, de végül így is jelentős tömegek verődtek sorba a klub előtt. A "szerencsések" között persze több celebrity is akadt: ott voltak Kate Hudson, Bradley Cooper és Jim Carrey filmsztárok és Emily Ratajkowski szupermodell is, aki épp két éves volt, amikor a banda 1993-ban szétesésnek indult.

(Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.