Ilyen brutális támadást talán még nem követtek el nő ellen Magyarországon

bűnügy
2016 április 03., 08:49
comments 392

Hihetetlen történet jelent meg a Népszabadságban egy 43 éves budapesti nő ellen elkövetett támadásról.

Nem csak azért, amilyen brutálisan megcsonkította a támadója, hanem azért is, ahogy az ügyészség eleinte kezelte a történteket.

A 43 éves Renner Erika kutyáját akarta otthonról levinni sétálni 2012. márciusában, de amikor kinyitotta a lakása ajtaját egy maszkos férfi támad rá. Megragadta a nyakát, visszalökte a lakásba. Bent megkötözte, majd kábító injekciót adott neki.

Levetkőztette, és maró lúgot öntött a nemi szervére, majd egy szőnyegbe csavarta, és otthagyta a lakás padlóján.

A nőre később volt férje és új barátja talált rá. Kórházba vitték, életben maradt.

A rendőrség a támadással B. Krisztiánt egy nagy budai kórház főigazgatóját gyanúsította meg. A férfi Erika általános iskolai osztálytársa volt, később iwiw-en vették fel egymással a kapcsolatot, és viszonyuk lett. A nő a támadás előtt négy hónappal szakított vele.

A Népszabadság cikke szerint a férfi a

  • szakítás után folyamatosan zaklatta a nőt személyesen, és az interneten is,
  • megbukott a poligráfos vizsgálaton,
  • az autója átkutatásakor egy olyan használt injekciós tű került elő, amiben a nő elkábítására használt anyag maradványa volt,
  • a nő lakásában egy madzagdarabon megtalálták a DNS-ét.

Ezek és más bizonyítékok ellenére 2014. júniusában az ügyészség a nyomozás megszüntetéséről és a bizonyítékok kiadásáról, illetve megsemmisítéséről hozott határozatot.

B. Krisztián négy hónapig volt előzetesben, majd egy magán-egészségközpont orvosaként helyezkedett el.

"Csak remélem, ennek [hogy az ügyészség meg akarta szüntetni az eljárást] nem az az oka, hogy a gyanúsított magas befolyással bír mind egzisztenciálisan, mind pedig kapcsolati szinten."

Ezt az áldozat mondta a Népszabadságnak. Valószínűleg arra utalt, hogy a férfi nagybátyja az első Orbán-kormányban dolgozott.

A nő panasszal élt a Legfőbb Ügyészségen, ahol újra elrendelték a nyomozást. A perbeszédek májusban lesznek, ezek után lehet első fokú ítélet.

Tényleg olvassák el a teljes cikket a Népszabadságban, abban vannak még egészen hihetetlen részletek a támadásról és az ügyészség első eljárásáról!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.