L. Simon László szerint a drónozásban óriási a potenciál

POLITIKA
2016 április 03., 17:28
comments 74

"Eddig a nyilvánosságban inkább csak negatívat hallottunk a drónokról, viszont tudjuk, hogy ebben óriási nagy potenciális lehetőség van" 

- ezzel nyitotta meg L. Simon László, a Miniszterelnökség kulturális ügyekért felelős államtitkára nyitotta meg az első drónversenyt Velencén az RTL tudósítása szerint. A tévé stábja elkapta pár mondat erejéig a politikust, aki szerint a versenyen azért repkedhettek drónot, Felcsúton pedig azért nem, hogy 

különbséget lehessen tenni egy nyilvános rendezvény illetve magánterületeket érintő "újságírói vagy bármilyen felderítői" tevékenység között. 

Már dolgoznak a drónozás szabályainak egységesítésén, de egyelőre csak az biztos, hogy "biztonságos körülmények" között, mint amilyen a verseny volt, szabad drónozni. A többi majd kiderül.

L. Simon egyébként államtitkárként - a Várkert bazár imázsfilmjéhez - már maga is rendelt drónfelvételt, arról viszont fogalma nincs, volt-e hozzá engedélye a megbízott operatőri csapatnak. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.