40 ezer forintért adott el egy 13 éves Ford Transitot a Főtáv

bűnügy
2016 április 04., 07:05
comments 74

Tavagy egy netes hirdetésben 1 490 000 forint plusz áfáért kínál egy 13 éves, fehér Ford Transitot a Rácz Kelet-Pest Kft. Ez reális árnak minősül, csak az a durva, hogy a Bors birtokában lévő dokumentumok szerint a a Rácz Kelet-Pest Kft.

összesen nettó 39 370 forintért vette meg a Fordot a Főtávtól.

2015-ben összesen 44 haszongépjárművet adott el a Főtáv a Rácz Kelet-Pest Kft.-nek, 40 és 700 ezer forint közötti árakon.

photo_camera A Bors szerint ez volt a 40 ezerért vett jármű.

A Borsnak azt mondták, hogy a 44 autót csomagáron értékesítették, a szerződéseken nem szerepeltek az egyedi árak. Az egyes járművel árait technikai felméréssel határozták meg. A válasz szerint a 40 ezer forintos jármű azért volt ilyen olcsó, mert sérült volt a karosszériája, és kopottak voltak a fékbetétek.

A Főtáv azt mondta, hogy bejelentésre megvizsgálta, hogy miért is adott el 40 ezer forintért egy autót, és a vizsgálatban a Rácz Kelet-Pest Kft. papírokat mutatott, amik szerint ők 1 millióért javították a 40 ezerért vett Transitot. A nyereség így is fél milliós, ha sikerült másfél millióért eladni.

A Főtáv élén egyébként 2014 óta Mitnyan György, a XII. kerület volt fideszes polgármestere áll.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.