A Facebookon jelentik a menstruációjukat a kormányzónak az indianai nők

külföld
2016 április 04., 10:40

Mike Pence, Indiana állam kormányzója nemrég aláírt egy törvényt, ami nemcsak hogy felelőssé teszi az orvosokat az olyan abortuszokért is, amik mondjuk azért kérnek, mert Down-szindrómát diagnosztizálnak a magzaton, de azt is elrendeli, hogy az eltávolított magzat maradványait el kell hamvasztani vagy temetni.

A nőknek továbbá be kell jelenteniük azt is, ha elvetélnek.

Egy indianai nő dühében csinált egy Facebook-oldalt, ami arra buzdítja a nőket, hogy hívják fel a kormányzó irodáját akkor is, ha éppen menstruálnak, hiszen a menstruáció során bizonyos esetekben az adott ciklusban megtermékenyített petesejt is kikerülhet a méhből, ez pedig technikailag vetélést jelenthet. (NYMag)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.