Elindultak az első hajók, amik migránsokat szállítanak vissza Görögországból Törökországba

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Az EU és Törökország között megkötött, a menekültválság közös kezeléséről szóló megállapodások értelmében hétfőn kora reggel útnak indultak a görögországi Leszbosz szigetről az első hajók, amik menekülteket szállítanak vissza a török menekülttáborokba.

Hétfőn eddig két hajó indult el, rajtuk összesen 131 migránssal. A hajók a török Dikili kikötővárosba mennek, onnan szárazföldön utaztatják vissza a családokat a számukra kijelölt táborokba.

Az EU és Törökország megállapodásának megfelelően Törökország visszafogadja mindazokat, akik illegálisan léptek be Görögországba, cserébe azért, hogy az Unió országai átvesznek több ezer szíriai menekültet közvetlenül Törökországból, és ellenőrzött körülmények között, megfelelő ellenőrzés és átvizsgálás után betelepítik őket valamelyik tagállamba. Ezen kívül az EU többlettámogatást is ad Törökországnak a hatalmas menekülttáborok fenntartására. (Reuters)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.