5 százalékkal csökkentené a fizetéseket a finn kormány

külföld
2016 április 05., 10:51

Finnország évek óta gazdasági gondokkal küzd. Idén már harmadik éve van recesszió ott.

A finn kormány most egy olyan tervvel jött elő, ami a dolgozók juttatásainak csökkentésével tenné versenyképesebbé Finnországot. A javaslataik a következők:

5 százalékkal csökkenteni kellene a bérek- és egyéb juttatások értékét. Ezt lehetne úgy is, hogy az emberek többet dolgozzanak ugyanennyi pénzért, vagy bizonyos béren kívüli juttatásokat vennének el. A kormány azt is javasolja, hogy legalább egy évre fagyasszák be a finnek fizetéseit. A kormány a szakszervezetekkel kezdett alkudozást ezekről. (bloomberg.com)

 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.