Bíróság: Jogsértő volt, hogy az MLSZ kizárta a Nyíregyházát

futball
2016 április 05., 09:55
comments 48

Tavaly nyáron öt klubot is kizárt az MLSZ az első osztályú labdarúgó bajnokságból, és ezzel párhuzamosan 12 csapatra szűkítették az NB1-et. 

Az egyik kizárt  csapat a Nyíregyháza volt, amely bíróságon támadta meg az MLSZ határozatát. Első fokon kedden született ítélet, és eszerint

" az MLSZ saját eljárási szabályait szegte meg, ezért a bíróság az I. és II. fokú licencadó bizottság és az MLSZ elnökségének döntését is hatályon kívül helyezte".  

Az ítélet alapján a Nyíregyháza mégis indulhatott volna a bajnokságban. 

Az első fokú ítélet ellen az MLSZ fellebbez, így az ítélet nem jogerős.

A csapatot azért zárták ki, mert tartoztak Diego Balbinónak, a csapat egykori brazil focistájának. A Nyíregyháza szerint a klub az MLSZ-nek jelezte, hogy a brazil futballistát kifizette, csak az erről szóló igazolást nem kapta meg időben egyesület, és később az erről szóló eredeti bizonylatot is bemutatta. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.