Már szervezik a pedagógussztrájkot

POLITIKA
2016 április 05., 06:51
comments 92

A Pedagógusok Szakszervezete a kormánnyal folytatott hétfői, eredménytelen egyeztetés után nekikezdett a pedagógussztrájk szervezésének, jelentette be az ATV kedd reggeli adásában Galló Istvánné, a szakszervezet elnöke.

Gallóné szerint "bebizonyosodott", hogy a pedagógusi életpályamodell "úgy, ahogy van, nem jó". Szerinte valamennyit segítene, ha 22 órában maximálnák a pedagógusok kötelező óraszámát. Emellett szerené, ha részletesen kidolgozott terveket láthatna a megszűnő Klik helyére lépő, elvben június elejétől működő rendszerről.

Gallóné tájékoztatása szerint a sztrájk a jövő hét második felében lehet.

UPDATE 12:59: Azóta pontosodott az időpont, nem a jövő hét második felében, hanem április 20-án sztrájkolhatnak a tanárok.

(Címlapképünk egy korábbi tanártüntetésen, a legendás esernyős felvonuláson készült.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.