Tőrbe akarták csalni a pedagógus szakszervezetet

2016 április 5., kedd 21:06
165

Sztrájktörvény szerinti sztrájkegyeztetésre hívta az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét, ám de döbbenetükre a Köznevelési Kerekasztal ülésén találták magukat - írja a Figyelő Online Nagy Erzsébet, a szervezet dél-dunántúli ügyvivőjének elmondása alapján.

Az EMMI azért hívta a PDSZ delegációját a minisztériumba, hogy a követeléseikről egyeztessenek, a sztrájktörvénnyel összhangban. A megadott helyen és időpontban azonban a Köznevelési Kerekasztal plenáris ülése volt éppen. Ott azt kérték a PDSZ-től, hogy csatlakozzanak a KK munkájához, ezt azonban az érdekvédelmi szervezet korábban kialakított álláspontjának megfelelően visszautasította.

Ez azért is fura, mert a hatályos törvények szerint egy ilyen kerekasztalon nem is lehet sztrájkról egyeztetni.

A PDSZ ismertette a 12 pontos követeléseit kiegészítő további két követelését: „Elvárják, hogy a kabinet a PDSZ által megfogalmazottakról, a követelések súlyának megfelelő - legalább államtitkári - szinten tárgyaljon velük. Elvárják továbbá, hogy a kormány kijelölt képviselője közvetlenül és kizárólag a PDSZ-szel egyeztessen szervezetük sztrájk követeléseiről. A PDSZ a sztrájktárgyalásokat folytatni akarja, ezért - a korábban javasolt, 2016. április 6-ai vagy 7-ei időpontokban készen áll az egyeztetések folytatására."

(Figyelő)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt