Itt a nap legundorítóbb magyarjainak listája

sport
2016 április 06., 10:49
comments 1210

Ők azok, akik ma teljes támogatásukról biztosították Kiss lászló elítélt nemi erőszaktevőt. 

Ők azok, akik teljesen normálisnak találják, hogy a válogatott szövetségi kapitánya maradhasson egy ember, aki két társával együtt megerőszakolt egy fiatal lányt az uszodában. 

Ők azok, akik ezt nyilván eddig is tudták, de nem érdekelte őket.

Ők azok, akik még a nyilvános lebukás után sem értik, hogy ez miért kínos, gusztustalan és vállalhatatlan.

Ők azok, akik elképesztő módon próbálják mentegetni a menthetetlent. 

Ez az eset prímán megmutatja, hogy micsoda félelmetesen alpári világ a magyar versenyuszodáké, ahol a mi kutyánk kölyke nyugodtan erőszakolhat, ha hoz pár aranyérmet cserébe. 

Ettől az egész ügytől csak felfordulhat az ember gyomra, az enyém azért kavarog különösen, mert vesztemre most olvastam bele, ahogyan egy Legendásnak Számító Újságíró - aki azt állítja, hogy a hatvanas éveket a Sportuszodában töltötte - facebookos kommentekben éppen szabályszerűen azzal vádolja a csoportos nemi erőszak áldozatát, hogy szeretett kefélni, Kisst meg Egerszegi olimpiai aranyaival mentegeti, miközben undorító célzásokat tesz arra, hogy az áldozat akarta ezt az egészet.

A szövetség kiposztolta az aláírásokkal megerősített nyilatkozatot

Ez pedig az elnökség és az edzőbizottság teljes névsora, közülük senki nem tiltakozott:

Elnökség:

Elnök

Gyárfás Tamás 

Főtitkár

Szántó Éva

Átalános Alelnök

Dr. Szabó Tünde

Szakmai Alelnök

Dr. Sós Csaba

Elnökségi tagok

Becsky András

Cseh László

Fodor Szabolcs

Güttler Károly

Dr. Hargitay András

Kiss László

Sass Katalin

Dr. Tóth Ákos

Dr. Török Enikő

Tőrös Károly

Vizi Csaba

Dr. Wladár Sándor

Edző Bizottság

vezető: Kiss László

tagok: Bernhardt Károly, dr. Egressy János, Gellért Gábor, Güttler Károly, Horváth Péter, Horváth Tamás, Lőrinczi György, Ludmány László, Molnár Ákos, Lakatos Roland, Plagányi Zsolt, Polgár Sándor, Sárdi Ákos, Selmeci Attila, Tóth Ramón, Tőrös Károly, Turi György, Virth Balázs

(Megjegyzés: a cikkben szereplő eredeti névsor az úszószövetség honlapjáról származott, de az sajnos nem volt naprakész. Ez itt a javított lista; az érintettektől elnézést kérünk.)

Frissítés: Cseh László jelezte, hogy ő semmiféle ülésen nem vett részt, aminek a Kiss László melletti kiállás volt a témája, mert ilyenre nem is hívták. Kiderült, hogy a szövetség vezetője, Gyárfás Tamás nem az elnökséget szavaztatta meg, hanem a sportág vezetőit, bármit is jelentsen ez.

(címlapkép: Magyar Úszó Szövetség/Facebook)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.