Bilivihar!!! Lázár helyettese beszólt Andy Vajna offshore-ügyeire!

Csepreghy Nándort, a miniszterelnökség parlamenti államtitkárát és Lázár János miniszter helyettesét kérdezte reggeli műsorában az ATV a legfrissebb offshore-világbotrányról. Csepreghy ennek apropóján elmondta, hogy az offshore-ozást két részre lehet bontani:

  • egyrészt az egységes európai adópolitika híján létezik az a jelenség, hogy a cégek kedvezőbb adózású EU-tagállamokba viszik a pénzüket;
  • másrészt létezik a cégek tulajdonosait elrejtő offshore-ozás.

Csepreghy az előbbiről azt mondta, hogy amíg nincs egységes uniós adópolitika, az ellen semmit se tudnak tenni. Az utóbbiról viszont azt állította, hogy az állam csak abban az esetben ad egy cégnek közpénzt, ha ki lehet deríteni, hogy ki a sor végén az utolsó tulajdonos.

Megbízást viszont simán ad nekik, például a letelepedési kötvényeket offshore-cégeken át értékesíti. Az ATV műsorvezetője, Krug Emília szembesítette is ezzel Csepreghyt, ahogy azzal is, hogy a kormány Simor András jegybankelnököt bélyegezte offshore-lovagnak - Simor Cipruson, de saját nevén jegyeztette be cégét -, Andy vajna offshore-ozását viszont elnézi. Erre reagálva mondta Csepreghy, hogy

„ha az én véleményemet kérdezi, nem fér bele”,

mármint Vajna offshore-ozása. (Címlapkép: MTI Fotó / Kosztiscsák Szilárd)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.