Kiss László tagadja a nemi erőszakot

2016 április 7., csütörtök 16:09
474

Lemondó nyilatkozatában Kiss László azt írta, hogy 1961-ben koholt vádak alapján, egy koncepciós perben ítélték el, amelyet utóbb ártó és lejárató szándékkal tettek közzé róla. Hozzátette, hogy az ítéletben foglaltak valótlanságának bizonyítása érdekében megtette a szükséges lépéseket, egyúttal keresi a perújítás lehetőségét is.

Az edzőről kedden derült ki, hogy csoportos nemi erőszakért a hatvanas években börtönben ült.   

Most azt állítja, hogy az ítéletben foglalt cselekményt soha, semmilyen körülmények között nem követte el. 

Tagadta azt is, hogy azért szabadulhatott idő előtt, mert beszervezték.Szerinte ezt az 1963-as amnesztia-rendeletnek köszönhette, ami enyhített a büntetésén. 

„Én ugyanaz az ember vagyok, mint aki egy héttel vagy 50 évvel ezelőtt voltam! Világéletemben tisztességesen, a munkámért és ezáltal a magyar sportért éltem" 

– jelentette ki a csütörtökön lemondott úszókapitány.

Hozzátette:

Szembesülnöm kellett azonban azzal, hogy tevékenységemet és személyemet jelenleg az ellenem folytatott sajtóhadjáratnak köszönhetően olyan mértékű közfelháborodás övezi, amely súlyosan megosztotta a sportszerető embereket. Jelenleg nem vizsgálom, hogy kinek és miért állhatott érdekében személyem ilyen fokú lejáratása és a korabeli híradásokban már közzétett esemény ismételt felelevenítése.

Kiss László a nyilatkozatban megjegyezte, hogy kapitányi tevékenységét eredetileg is csak a 2016-os riói olimpiai játékokig akarta ellátni. De a jelen körülmények között úgy gondolja, hogy nem tud hasznára lenni sem a magyar úszóválogatottnak, sem pedig az olimpiai csapatnak. Ezért lemond a szövetségi kapitányi tisztségéről. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt