Kolbászok miatt tört ki verekedés a Daimler közgyűlésén

étel
2016 április 07., 12:23
comments 84

Rendőröket kellett hívni, miután két befektető összeverekedett a kajapultnál a Daimler AG éves közgyűlésén. Az eseményen összesen 12,500 darab kolbászkát szolgáltak fel 5500 vendég részére, de a jelek szerint ez messze nem volt elég.

A konfliktus abból adódott, hogy egy férfi nagy tempóban kezdte tányérjára pakolni a kolbászokat, mohósága pedig szemet szúrt egy másik befektetőnek. Nagy balhé támadt, végül egy nő közéjük ugorva fékezte meg a további erőszakot, de szóban folytatódott a küzdelem és a rendőrség is kiszállt.

A közgyűléseken szokás megvendégelni a majd' egy teljes napra összegyűlő befektetőket, de több ezer embert jóllakatni nem könnyű dolog. A második legnagyobb luxusautó-gyártó céget vezető Manfred Bischoff mindenesetre levonta a következtetést. Azt mondta, jövőre vagy még több kolbász lesz, vagy egy sem.

Mondjuk pénz kéne legyen rá: a Daimlernél idén rekord osztalékot fizettek ki a részvényeseknek.

(Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.