Megszüntetik az állami céget, ami nem csinált semmit, csak felélte a milliókat

2016 április 7., csütörtök 8:34
61

Írtunk tavaly nyáron egy állami cégről, ami 2014 szeptemberében kapott az államtól százmillió forint alaptőkét, de nem csinált a világon semmit, csak élte fel a pénzt, például vezetői bérékre, irodabérletre, tanácsadókra. Az MFB Földgázkereskedő Zrt.-ről van szó.

Most már a múlté a dolog: másfél év semmittevés után megszüntetik.

Az Energiahivatal (MEKH) ugyanis a cég saját kérésére visszavonta a működést engedélyt, vette észre az Index:

Ez arra utal, hogy hamarosan megszüntetik a céget, ami soha semmit nem csinált, többek között a nevében szereplő földgázkereskedelmet sem. (Csak találgatások voltak korábban, hogy mégis miért hozták létre, a cég maga pedig annyit állított erről, hogy "a Társaságnál a stratégia kialakítása jelenleg még folyamatban, a kormányzati hosszú távú célkitűzések, a Nemzeti Energiastratégiával valamint a nemzeti közmű-szolgáltatási rendszer megszervezésével összhangban.")

Ezért az engedélyért egyébként kétmillió forintot fizetett korábban a cég, de bérekre csak 2014-ben közel tízmillió ment, néhány hónap alatt; a vezérigazgató Juhár Péter (nem az Együtt politikusa) 4,5 millió forintot keresett szűk három hónap alatt. A cég 2015-ös működési eredményeit nem ismerjük még, de mivel bevétele tevékenység híján nem lehetett a cégnek, fizetni viszont továbbra is fizetett erre-arra, elég valószínű, hogy a teljes, százmilliós alaptőkét sikerült felélni, a semmiért cserébe.

(Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt