Világkörüli pályára áll a Virtuózok

ZENE
2016 április 07., 09:33

Megállapodást írt alá a Virtuózok c. magyar komolyzenei tehetségkutató műsor menedzsmentje az amerikai Dirk Clark Productions céggel a formátum nemzetközi forgalmazásáról és terjesztéséről.

A 11 éves Boros Misi a színpadon. Fotó: youtube.
photo_camera A 11 éves Boros Misi a színpadon. Fotó: youtube.

A DCP igazgatója, Mark Rafalowski azt nyilatkozta az Associated Press hírügynökségnek, hogy Kínából és Japánból is van érdeklődés a műsor iránt és szó van az amerikai formátum beindításáról is. "A sporton kívül kevés olyan műsor van, ami minden generációt megmozgat, de a fiatal zenei tehetségkutatók ilyenek."  

A New York Times cikkében megszólal Peller Mariann, a közmédiában futó műsor producere is. Peller szerint 2014-ben azzal a céllal indították el a műsort, hogy a fiatalokat közelebb hozzák a klasszikus zenéhez és "trendivé" tegyék a műfajt. 

A cikk megemlíti, hogy a nemrég Magyarországon járt Placido Domingo is méltatta a műsort A legjobbak együtt zenélhetnek a Nemzeti Filharmonikusok Zenekarával, mert a cél, hogy a gyerekek ne hagyják el a komolyzenei pályát.

 A második szériában már határon túlról érkező magyarok is meghívást kaptak a műsorba , a következő lépés pedig a formátum nemzetközi terjesztése lesz. A készítők szélesíteni készülnek a spektrumot: dzsezz, világzene, filmzene és egyéb kategóriák is szerepelnek majd a műsorban. 

(New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.