Ferenc pápa meghívta Bernie Sanderst a Vatikánba

külföld
2016 április 08., 16:42
comments 62

A demokrata párt még mindig inkább esélytelennek számító, de szép hajrát produkáló szocialista jelöltje a Vatikánba fog utazni. Sanders maga ugyan nem katolikus, hanem zsidó, de számos világnézeti kérdésben egyezik a véleménye Ferenc pápával, ezért kapta a meghívást egy konferenciára a jövő hétre. 

Sanders számára nagyszerű az időzítése a meghívásnak, mert látogatása négy nappal lesz a New York-i előválasztás előtt, ahol az előzetes várakozások szerint nagy csatát vív majd Hillary Clintonnal. 

Az még nem egyértelmű, hogy a pápa fogja-e fogadni az elnökjelöltet, legalábbis Sanders ezt még nem tudta megmondani, de annyit elárult, hogy nagy rajongója az egyházfőnek. Főleg a gazdasági nézeteik miatt, mindketten hasonlóan gondolkodnak az egyenlőtlenségek okairól és a kapitalizmus természetéről. 

Sanders április 15-én fog felszólalni egy társadalmi és gazdasági kérdésekkel foglalkozó vatikáni konferencián. 

Vannak persze nézetkülönbségeik is, például ami a nők jogait vagy a melegek jogait illeti, még akkor is, ha Ferenc pápa ezekben a kérdésekben is sokszor nagyobb nyitottságot képvisel, mint elődjei. 

Bernie Sandersről hosszan még tavaly nyáron, a kampány indulásakor írtunk. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.