Jennifer Lawrence újfajta testkép-normát szeretne Hollywoodban

külföld
2016 április 08., 15:49
comments 277

Az egyik legnépszerűbb színésznő egy interjúban beszélt arról, hogy azzal a női testképpel, amit Hollywood jelenleg közvetít a filmekben, teljesen egészséges nők is túlsúlyosnak érzik magukat. Ez pedig nagyon nem jó. 

Ezért most az ő feladatuk, mármint a hollywoodi filmkészítőké Lawrence szerint, hogy egy új testtípust szabjanak ki normának. Elmondása szerint rendszeresen megkapja, hogy milyen jó, hogy itt van ő, akinek átlagos teste van végre, de szerinte ez is hülyeség, naponta pilatesezik, sokkal többet erősít, mint egy átlagos ember. 

De szerinte annyira hozzászoktunk a túl vékony emberekhez, hogy amikor valakinek átlagos testsúlya van, akkor már azt mondjuk rá, hogy pufi (itt a curvy van angolul, ha valaki tud rá pontosabb magyar kifejezést, örömmel vesszük). Ami Lawrence szerint őrültség. 

Szóba került az is, hogy nemrég heves kirohanást intézett azért, mert a nőknek nem fizetnek ugyanazért a munkáért ugyanannyit, mint a férfiaknak. Rengeteg visszajelzést kapott, sokan támadták is, hiszen az Oscar-díjas színésznő tavaly 52 millió dollárt keresett, a legjobban fizetett színésznő volt. De szerinte ennek ehhez semmi köze, egyrészt mert a bérkülönbség a filmiparban is létezik, ahol a férfi színészek még mindig többet keresnek kolléganőiknél, másrészt pedig attól még hogy az ő élete abszolút mesésen alakult, az nem jelenti az, hogy ne lenne rengeteg nő az országban, aki számára ne lenne komoly probléma a bérkülönbség. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.